Lyko är ett av bolagen som kvalar in på nationell superlista!

05 nov 2020

Årets vinnare av Bisnodes undersökning Sveriges Superföretag presenteras idag. Endast runt en promille av Sveriges alla företag kvalar in på listan och tas ut efter en sammanvägning av bolagens tillväxt, vinst, avkastning, effektivitet, kapitalstruktur och finansiering. 
 

Det är sextonde året i rad som de mest högpresterande privata bolagen i svenskt näringsliv koras till Superföretag av data- och analysföretaget Bisnode. Totalt 709 företag kvalar in på listan, vilket motsvarar runt en promille av Sveriges alla företag. Ett av årets vinnande företag är Lyko. 

 

– Vi är fantastiskt glada över att våra resultat uppmärksammas. Lyko har under många år haft en hög tillväxt men i år har vi växlat upp ytterligare och vår e-handel har vuxit med 70%. Vi har framgångsrikt investerat i bred marknadsföring, med målet att blir Top-of-mind inom skönhet, samt i infrastruktur för att kostnadseffektivt klara vår logistik., säger Rickard Lyko, VD på Lyko. 

 

Ett antal högt ställda kriterier måste uppfyllas för att bli ett Superföretag. Det handlar om att öka både omsättning och vinst samtidigt som företaget måste visa på stabilitet och långsiktighet i affären. Kriterierna måste uppfyllas minst fyra år i rad för att komma med på listan.  

 

– Vi vill hylla Sveriges hjältar, de som bygger Sverige med jobb och långsiktig värdeökning i näringslivet, säger Per Weidenman, analytiker på Bisnode. Att kunna se och lyfta fram trender och statistik hjälper enskilda företag att tydligare styra och se resultat av sina satsningar. 

 

Fördjupad information om alla Superföretag, trender, analys och länsindelningar hittar du här.

För mer information, vänligen kontakta: 

Tom Thörnblom, Kommunikation & hållbarhetschef på Lyko;
+46 72 555 01 90, tom.thornblom@lyko.com 

Per Weidenman, analytiker på Bisnode:
+46 70 674 88 45, per.weidenman@bisnode.com 

Tomas Hedenius, presskontakt på Bisnode:
+46 70
 247 29 03, tomas.hedenius@bisnode.com  

 

Om Sveriges Superföretag 2020 

Bakom Sveriges Superföretag står Bisnode Sverige. Företagen rankas utifrån de svenska aktiebolagens ekonomiska kapitalstruktur och finansiering under de senaste fyra åren. Listan innehåller alltså företag som under fyra års tid presterat bättre tillväxt än andra företag men som dessutom uppvisat en högre vinst, bättre avkastning, högre effektivitet och en starkare kapitalstruktur. Alla företag har en omsättning på minst 10 miljoner kronor under det senaste året. Undersökningen är framtagen av Per Weidenman, analytiker på Bisnode.