Nyheter

Dun & Bradstreet tilldelas finansiering från Vinnova för att främja öppen innovation genom samarbete med startups

14 jun 2017

Bisnode erhåller 1,57 miljoner kronor i ett öppet innovationsbidrag från Vinnova, inom utlysningen ”Öppen Innovation i industrin 2017”. Finansieringen ska bidra till att främja nya samarbeten mellan Bisnode och olika startups, samt till att skapa nya företag.

Bisnode erhåller bidraget från Vinnova för att fortsätta arbetet med att driva innovationsprojekt med hjälp av data och analys. I samarbete med de svenska startup-företagen; Tölve, Boardeaser och Ifrågasätt Media kommer finansieringen göra det möjligt för Bisnode att starta specifika innovationsprojekt tillsammans med små och medelstora företag fram till och med sommaren 2018. 

”Vår satsning på öppen innovation skapar en unik möjlighet där startups kan få tillgång till både lokal och global data samt analytisk expertis från oss på Bisnode. Startup-företagen har ny spännande teknik och intressanta affärsmodeller, där vi ser att bidraget från Vinnova kommer göra att vi tillsammans kan skapa ny innovation på marknaden", säger Joachim Karlsson, Director of Innovation, på Bisnode.

"Det är med stor glädje som vi har mottagit Vinnovas beslut. Samarbetet med Bisnode kommer att ha en positiv inverkan på vår vidareutveckling av våra kommentarplatformar och utveckling av bolaget”, säger Gustav Hjärn, VD för Ifrågasätt Media.

Inom ramen för projektstödet kommer Bisnode även samarbeta med VentureLab. VentureLab är en organisation på Lunds universitet som uppmuntrar entreprenörskap och hjälper elever att förverkliga sina innovativa idéer. Bisnode och VentureLab kommer tillsammans arrangera ett hackathon i slutet av 2017. Andra projekt som valts för finansiering inom ramen för detta är Bisnodes ”Data accelerator” som är planerad att lanseras i början av 2018. Projektstödet uppgår till hälften av projektkostnaderna (cirka 3 miljoner kronor).

 

Om Bisnode
Bisnode är ett marknadsledande data- och analysföretag med verksamhet i 18 europeiska länder. Totalt jobbar ca 2 100 personer i företaget. Vår grundidé är att med hjälp av smart data bidra till att olika typer av företag kan hitta och hantera sina kunder. Och att få det rätta underlaget för att kunna fatta smarta beslut. Vi är helt enkelt pionjärer inom smart data. Ett exempel är alla våra experter inom analys och data som matchar och analyserar kundernas data med vår egen. Det gör vi även med den stora mängd information som dagens uppkopplade värld genererar, som kallas big data.

 

Om Vinnova
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vår uppgift är att bidra till hållbar tillväxt genom att förbättra förutsättningarna för innovation. Det gör vi främst genom att ge bidrag till innovationsprojekt och forskning som behövs för att utveckla nya lösningar. Vi satsar också långsiktigt på starka forsknings- och innovationsmiljöer.

 Vinnova är en statlig myndighet under Näringsdepartementet och nationell kontaktmyndighet för EU:s ramprogram för forskning och innovation. Vi är också regeringens expertmyndighet inom det innovationspolitiska området. Vi är drygt 200 personer med kontor i Stockholm och Bryssel.

 

För mer information 

Joachim Karlsson, Director of Innovation, Bisnode
E-post: j.k@bisnode.com

Presskontakt

Jenny Karlsson, PR and Communication Manager, Bisnode
E-post: jenny.karlsson@bisnode.com

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyhetsbrevet vänder sig till alla med intresse för tips, trendspaning och inspiration inom smart data.