Nyheter

Dun & Bradstreet etablerar sig i Lettland med förvärvet av SIA Datu Serviss

10 mar 2021

För att stärka sin marknadsposition som ledande leverantör av europeisk data, expanderar Dun & Bradstreet i den Baltiska regionen genom att förvärva SIA Datum Serviss Dun & Bradstreet’s lettiska franchisepartner.

Dun & Bradstreet, det ledande europeiska data- och analysföretaget, förvärvar SIA Data Serviss, som sedan mer än 20 år tillbaka varit Dun & Bradstreet’s franchise partner i Lettland.

Förvärvet utökar Bisnodes täckning i Baltikum, där de redan är verksamma i Estland. Affären tydliggör också det starka förhållande med Dun & Bradstreet (D&B), vilket ökar antalet D&B-franchise-länder till 17 i Europa. SIA Datum Serviss betjänar huvudsakligen internationella kunder via D&Bs världsomspännande nätverk, men har även vissa lokala affärsinformationslösningar.

”Det känns väldigt roligt att D&B Lettland nu ingår i Bisnode Group. En ökad täckning i Nordeuropa gör det möjligt för oss att bättre tjäna våra nordiska kunder. Jag ser fram emot att arbeta med Pāvels Grišanovs, som kommer att fortsätta hantera den lettiska verksamheten och som kommer att stödja oss för att få fram nya tjänster till kunder i Lettland ", säger Juha Airaksinen, VD Bisnode Finland och landschef Estland, som nu också ska ansvara för den lettiska organisationen.

”Med det här förvärvet stärker Bisnode sin position som den ledande data- och analysleverantören i Europa och vi kommer finnas i 19 länder på den europeiska marknaden. Dessutom kommer förvärvet att göra det möjligt för oss att betjäna våra nordiska kunder ännu bättre och möjliggöra för oss att erbjuda nya tjänster till våra kunder i Lettland”, säger Magnus Silfverberg, CEO för Bisnode Group.

”SIA Datu Serviss har i mer än 10 år haft nära samarbeten och partnerskap med många bolag inom Bisnode Group. Ytterligare utveckling av vårt företags framtida tjänster kräver nya former av samarbete, och med Bisnode kommer vi att vara väl utrustade för att driva utvecklingen. Jag är glad att SIA Datu Serviss går med i Bisnode Group som är erkända ledare på den europeiska marknaden”, säger Pāvels Grišanovs, CEO för SIA Datu Serviss.

 

FÖR MER INFORMATION, KONTAKTA:

Magnus Silfverberg, CEO
Mobil: +46 70 271 47 00
E-mail: magnus.silfverberg@bisnode.com

Juha Airaksinen, Country Manager Bisnode Finland
Mobil: +35 840 544 26 70
E-mail: juha.airaksinen@bisnode.com

Lidija Ilic, PR and External communication Manager Bisnode Group.
Mobil:+46 70 985 30 71
E-mail: lidija.ilic@bisnode.com

Vill du att vi kontaktar dig