Sök

Bisnode förvärvar verksamheten i AIS Nordic

15 okt 2015

Med förvärvet avser Bisnode att utöka möjligheterna att leverera smart data inom fordonsinformation. AIS Nordic erbjuder högkvalitativa tjänster inom fordonsdata som exempelvis registreringsnummer-sökning som förenklar och kvalitetssäkrar matchning av reservdelar, däck och tillbehör mot rätt fordon.

För kunder inom främst fordons- och tillbehörsbranschen är detta affärskritisk information för att driva verksamheten mer effektivt och lönsamt. AIS Nordic grundades 2006 och har idag ett rörelseresultat om ca 13 Mkr på årsbasis. Sedan tidigare är Bisnode ledande i Norden på fordons- och fordonsrelaterad affärsinformation. Affären stärker Bisnodes position ytterligare.  

AIS Nordics produkter kommer att integreras och erbjudas tillsammans med Bisnodes befintliga utbud. Tusentals företag använder varje dag Bisnodes produkter för fordonsinformation (exempelvis InfoTorg) som ett stöd i sitt dagliga arbete. De nya, integrerade lösningarna mellan Bisnode och AIS-produkter kommer till att börja med att erbjudas på marknaderna Sverige, Norge, Danmark och Finland.  

Tillträdet sker fredag 16 oktober och integrationen sker under Q4.  - Bisnodes ambition är att fortsätta utveckla marknaden för Smart Data och tjänster som våra kunder behöver för att fatta data-drivna beslut. Förvärvet av AIS ligger i linje med den ambitionen. Bisnode kommer genom förvärvet att ha marknadens bästa och mest heltäckande lösningar för företag som behöver fordons- eller fordonsrelaterad information i ett eller flera nordiska länder, säger Magnus Silfverberg, CEO i Bisnode.

Få insikter, trender och inspiration från Bisnode Smart Insights