SOLNA

Team Manager Sales Engineering

17 jun 2019

 

Vi söker dig som är en erfaren och trygg ledare som motiveras och utmanas av att utveckla medarbetare och team i en föränderlig miljö.

Din Passion

Den bästa dagen på jobbet är den då du utvecklar andra i sitt arbete. En stor del av ditt arbete handlar om att fokusera på teamets medarbetare. Som ledare på Bisnode förväntas du att vara en god förebild, inspirera till förändring och få dina medarbetare att växa. Hos oss på Bisnode beskrivs ledarskapet mer specifikt i orden corageous, empowering, inspirational och accountable. Vi hoppas och tror att du finner inspiration därifrån.

Den här rollen handlar mer specifikt om

I rollen som Team Manager har du fullt personalansvar vilket innebär daglig coaching, planering samt beslutsfattande för teamet som idag består av 10 medarbetare. Teamet stöttar och supporterar sälj i presalefasen med teknisk kompetens i Bisnodes erbjudande inom affärs-, kredit- och marknadsinformation. Medarbetarna i teamet har lång erfarenhet av att jobba lösningsfokuserat tillsammans med kund och sälj. Din uppgift är främst att leda teamet framåt mot Bisnodes övergripande vision och mål. I rollen krävs att du har ett tryggt ledarskap med fokus på dina medarbetare samt förmåga att arbeta operativt vid behov utifrån förväntningar från kund.

Tjänsten kräver teknisk förståelse för datarelaterade servicetjänster samt förmåga att strategiskt leda och säkerställa att rätt förutsättningar finns för teamet att leverera. Som Team Manager Sales Engineer ingår du i Sales Support ledningsgrupp och rapporterar till Sales Support Manager. Avdelningen Sales Support är en del av Bisnode Operations. Andra viktiga områden i rollen som Team Manager är bland andra;

  • Budget, resultatansvar och kostnadsuppföljning
  • Rekrytering
  • Ägandeskap för gruppens arbete i form av planering och styrning för att möta verksamhetens krav samt hela tiden sträva efter att jobba smartare
  • Driva förbättringsarbetet inom teamet och medverka till avdelningens utveckling

Du och dina erfarenheter

För att lyckas väl i rollen tror vi att du har gedigen erfarenhet av att leda andra, gärna i en föränderlig miljö. Du har en relevant högskoleexamen inom exempelvis ekonomi, teknik eller liknande. Ca 5-10 års arbetslivserfarenhet inom datarelaterade servicetjänster och produkter eller/ teknisk utveckling och IT projektledning med kundfokus är önskvärt. Förutom detta är det viktigt för oss att Du;

  • står bakom och representerar våra värderingar: Customer Focus, Curiosity, Collaboration & Trust.
  • uttrycker dig obehindrat både muntligt och skriftligt både på svenska och engelska.
  • är en god lyssnare och tillgänglig i ditt ledarskap.
  • tror på att utveckla medarbetare genom tillit, ge ansvar och finnas som stöd vid behov.
  • är en ledare med stor förmåga att motivera och inspirera andra.
  • är trygg i ditt ledarskap och bekväm att fatta beslut, i såväl enkla som svåra situationer.

Teamet

Teamet består idag av 8 medarbetare som på sikt ska bli 10. Teamet stöttar och supporterar sälj i presalefasen med teknisk kompetens i Bisnodes erbjudande inom affärs, kredit- och marknadsinformation. Teamet jobbar tillsammans med vår säljavdelning för att ta fram lösningsförslag utifrån våra kunders behov. I teamet finns gedigen kompetens och de har ett stort affärsfokus och bidrar med en unik kompetens inom data och Bisnodes tjänster och produkter. Vi är högst delaktiga i att Bisnodes kunder tar smarta och datadrivna beslut.

Ditt nästa steg

Bisnode möjliggör smarta beslut. Det är dags för dig att ta ditt! Om du är intresserad av tjänsten är du välkommen att ansöka via vår hemsida, gärna så snart som möjligt då vi har ett löpande urval och tillsättning. I och med att det är sommar-och semestertider kommer vi troligen att hålla intervjuer som tidigast v. 34. Har du frågor eller funderingar kring tjänsten? Hör gärna av dig till rekryterande chef Sanna-Kaisa Nyström via mejl: sanna-kaisa.nystrom@bisnode.com. Ansökningar önskar vi registreras i vår portal, och tas därmed inte emot via e-post. 

Om Bisnode

Bisnode finns idag på 19 marknader och är en av Europas ledande leverantörer av beslutstöd. Huvudsakligen arbetar Bisnode med beslutsstöd inom affärs-, marknads- och kreditinformation. Nyckeln för Bisnode är att leverera svar och insikter och på så sätt göra det möjligt för våra kunder att fatta smarta beslut. Bisnode har idag ca 2100 anställda.

ANSÖK HÄR