SOLNA

Strategic Consultant within Analytics

17 sep 2018

Motiveras du av att skapa värde för kund med hjälp av analys i kombination med affärsutveckling? Bisnode erbjuder dig en spännande tjänst där du får driva uppdrag som hjälper våra kunder fatta bättre beslut utifrån datadrivna insikter.

Om tjänsten

Analytics & Advisory är Bisnode Sveriges konsult- och analysavdelning. Vi utgår från våra kunders behov och skapar träffsäkra och långsiktiga lösningar. Tack vare tillgång till omfattande data, som kombineras med våra kunders befintliga information, kan vi erbjuda unika insikter, skarpa analyser och affärsdrivande strategier.

Som Consultant kommer du tillhöra rådgivningsenheten Business Advisory (BA), som är en del av Analytics & Advisory. Inom BA tar vi utgångspunkt i Bisnodes analyserbjudande där vår roll är att, med hjälp av konsultinsatser, säkra att våra analyser ger strategiskt värde och riktning.

I din roll kommer du få möjlighet att skapa, projektleda och leverera kunduppdrag av varierande storlek, karaktär och komplexitet. En viktig del i detta är att kunna förmedla insikter till våra kunder hur de kan utveckla sin verksamhet genom att arbeta datadrivet.

Att vara delaktig i affärsutveckling och merförsäljning mot existerande kunder är en naturlig del av rollen. Du kommer involveras i pre-sales mot kunder för att identifiera nya affärsmöjligheter och ta fram projektförslag, som ofta är en kombination av analys, rådgivning och produkt.

Vad erbjuder Bisnode dig?

Bisnode är ett spännande företag med en tydlig utvecklingsagenda; att ligga i framkant inom analys och smart data. En perfekt arbetsplats för dig som vill utvecklas i rollen som konsult och arbeta med projekt inom datadriven analys och strategi. Du kommer tidigt att arbeta nära våra kunder, driva projekt och engageras i internt utvecklingsarbete.

I rollen ingår bland annat:

  • Planera, projektleda och vara delaktig i uppdrag med både interna och externa resurser
  • Hålla i workshops, sammanställa och analysera information på ett strukturerat sätt samt genomföra informationsinsamling t ex via datakällor, enkätundersökningar, intervjuer m.m.
  • Ta fram presentationer och exekutiva rapporter utifrån analyser där du identifierar insikter, formulerar slutsatser och rekommendationer
  • Delta i utveckling och försäljning av våra tjänster inom rådgivning och analys; från behovsanalys till framtagande av uppdragsförslag

På Bisnodes kontor i Frösunda, Solna arbetar ca 500 medarbetare.

Är det här du?

Vi söker dig som har några års konsulterfarenhet och har arbetat med liknande arbetsuppgifter, gärna i en roll som strategi- eller managementkonsult.

Du har god vana av projektarbete där du tillämpat olika metoder och analys för att hjälpa bolag växa och effektivisera sina verksamheter. I bagaget har du en examen inom ekonomi, civilingenjörsutbildning eller motsvarande. Flytande svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

För att trivas i rollen är du en självständig person som gillar att jobba i team och korsfunktionellt, är resultatorienterad och drivs av att lära dig nya saker. Du är lyhörd med en analytisk ådra och affärsmässigt tänk, vilket gör att du lätt förstår kundens utmaningar och kan utforma relevanta förslag på hur kunden kan utvecklas i önskad riktning.

Låter det intressant? Kontakta oss!

Vill du veta mer?

Vänligen sök tjänsten via https://levelrecruitment.se/lediga-jobb/visa-jobb/?jaid=2038. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Emily Wadman på 08-120 50 428. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen in med din ansökan!