SOLNA

Senior Rådgivare inom Analys

22 apr 2019

Motiveras du av att skapa värde för kund genom att omvandla analys till agerbara insikter och utveckla nya erbjudanden som löser kunders behov? Bisnode erbjuder dig en spännande tjänst där du driver kundutveckling med hjälp av data och analys samt vidareutvecklar Bisnodes analyserbjudanden.

Bisnode Analytics & Advisory i Sverige är den största analysavdelningen inom Bisnode Groups analysorganisation. Vi arbetar med marknads- kredit- och riskanalys för B2B och B2C-verksamheter. Inom avdelningen driver vi kunduppdrag lokalt och mellan marknader, stödjer Bisnodes produkter med analys och utvecklar kontinuerligt vårt analyserbjudande.

Utgångspunkten är våra kunders behov; genom att kombinera deras kund- och affärsinformation med Bisnodes strukturerade- och/eller onlinedata skapar vi skarpa analyser och affärskritiska insikter. Nu söker vi dig som främst arbetat med B2C-verksamheter med att sälja in och driva projekt inom kund- och marknadsanalys kopplat till försäljning och marknadsföring.

Den här rollen handlar mer specifikt om

Som senior rådgivare inom analys kommer du tillhöra rådgivningsenheten Business Advisory (BA). Inom BA arbetar vi framförallt inom två områden; kunduppdrag inom analys och utveckling av nya analyserbjudanden.

I din roll kommer du att vara drivande inom att identifiera och skapa affärsupplägg inom analys och projektleda samt leverera i dessa uppdrag. Du kommer att driva utveckling av nya analyserbjudanden genom att hjälpa prioritera, driva och bevisa att idéer för nya analyserbjudanden svarar mot marknadens behov. De företag du kommer att arbeta med är ofta befintliga kunder till Bisnode och ser att datadriven analys kan utveckla deras verksamhet. En viktig del i din roll blir därför att kunna definiera kundens behov, föreslå hållbara analyslösningar och tolka analysens resultat för att förmedla agerbara insikter som knyter an till kundens utmaning.

I rollen ingår bland annat att:

  • Driva affärsutveckling och försäljning av tjänster inom rådgivning och analys; från behovsanalys till framtagande av pitchmaterial och affärsupplägg
  • Planera, projektleda och leverera i uppdrag med både interna och externa resurser
  • Förstå lämpliga analysmetoder, kunna sammanställa och tolka information för att översätta analysen till insikter för kunden
  • Ta fram presentationer, erbjudandepaketeringar och exekutiva rapporter t ex utifrån analyser där du identifierar nyckelinsikter, formulerar slutsatser och rekommendationer
  • Leda workshops hos kund, översätta strategier till operativa planer och agera rådgivande i deras förändringsarbete
  • På Bisnodes kontor i Frösunda, Solna. Här arbetar ca 500 medarbetare.

Du och dina erfarenheter

Vi söker dig som har arbetat med liknande arbetsuppgifter med stor erfarenhet av att driva försäljning och rådgivning inom komplexa tjänster. Du har gärna haft en roll som strateg, rådgivare, affärsutvecklare eller managementkonsult, främst inom B2C. I bagaget har du en examen inom ekonomi, civilingenjörsutbildning eller motsvarande. Flytande svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

För att trivas i rollen är du en självständig, resultatorienterad och nyfiken person som gillar att jobba i team och korsfunktionellt över marknader. Du är lyhörd med en analytisk ådra och affärsmässigt tänk, vilket gör att du lätt förstår kundens utmaningar och kan utforma relevanta förslag på hur kunden kan utvecklas i önskad riktning

Ditt nästa steg

Ansökningarna hanteras av vår search partner 4Potentials. Vill du ha mer information är du välkommen att kontakta Sofie Selin på sofie@4potentials.com som är ansvarig för denna rekrytering. Urval sker löpande.

Bisnode finns idag på 19 marknader och är en av Europas ledande leverantörer av beslutstöd. Huvudsakligen arbetar Bisnode med beslutsstöd inom affärs-, marknads- och kreditinformation. Nyckeln för Bisnode är att leverera svar och insikter och på så sätt göra det möjligt för våra kunder att fatta smarta beslut. Bisnode har idag ca 2100 anställda.