SOLNA

Senior Data Analyst B2B

21 jun 2018

Smart Data är vår tids hårdvaluta. I dagens digitala informationsöverflöde är det viktigare än någonsin att kunna förädla, analysera och förstå data. Bisnode är dedikerade till att leverera insikter för att hjälpa våra kunder att fatta smartare beslut. Bisnode Sverige är en del av Bisnode-koncernen och är marknadsledande leverantör av affärs- och kreditinformation. Bisnode finns idag i 19 europeiska länder och totalt är vi omkring 2 100 medarbetare i Europa, varav ca 550 arbetar i Sverige. Bisnode har sitt huvudkontor i Stockholm.

Om Bisnode Analytics & Advisory

Inom Bisnode Analytics & Advisory arbetar vi med att utveckla våra kunders verksamheter mot uppsatta strategiska, taktiska och operativa mål. Som analytiker och rådgivare hjälper vi våra kunder att öka värdet av tillgänglig information, utveckla sin analytiska förmåga samt nyttja extern och intern data i sina verksamhetsprocesser.

Om tjänsten

Till avdelningen Business Market Analytics inom Bisnode Analytics & Advisory söker vi nu en senior analytiker med inriktning på analys av företagsmarknader (B2B).

Här gör vi bl.a. deskriptiva och prediktiva analysuppdrag, marknadsanalyser, utvecklar analysvariabler, utvecklar och levererar anpassade segmenterings- och prioriteringsmodeller på den privata marknaden. Vår hemmamarknad är Sverige, men vår datatillgång på gruppnivå gör att vi ofta följer med våra kunder ut på deras internationella marknader. Vi som jobbar här drivs av datadriven analys.

Vi söker dig med ett stort intresse för analys av företagsdata, marknadsanalys och vet hur du ska använda analys som verktyg för att optimera strategier och operativ verksamhet. Du arbetar främst med externa kunder från de mest kända varumärkena, men också med morgondagens succéföretag.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Solna, Stockholm. Du ingår i enheten Business Market Analytics med ca 10 analytiker och rådgivare placerade i Solna.

På Bisnode innebär titeln Senior Data Analyst att du ansvarar för kundleveransen och leder eventuella juniora kollegor som producerar i kunduppdrag. Du levererar och producerar komplexa analysupplägg och hanterar analys på hög nivå (statistisk och kommersiell höjd) och säkerställer kreativ höjd.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

För att du ska trivas hos oss bör du uppskatta ett företag med stort förändringsfokus som satsar mycket på att ligga i framkant inom analysområdet och uppmuntra innovation.

 • Du kommer dagligen att jobba med kunduppdrag och utvecklingsprojekt inom företagsanalys. Vi jobbar i team och som Senior Data Analyst ansvarar du för att analysuppdrag formas, genomförs och levereras.
 • Varje kundprojekt löser olika behov men vi levererar bl.a. profileringar, scoremodeller, segmenteringar, marknads- och potentialanalyser och uppföljningar. Vi sätter stort värde i att leverera både Smart Data och insikter.
 • Du kommer att driva dialoger med svenska och internationella kunder tillsammans med säljorganisationen och strateger från Business Advisory-teamet.
 • I interna projekt kopplat till Bisnodes nuvarande och framtida analyserbjudande kommer du att delta i och eventuellt driva:
  • Utvecklingsprojekt inom data och analys: Analysvariabler, analysmetoder, verktyg, leveranssätt, datakällor etc.
  • Internationella projekt tillsammans med Group Analytics (Bisnodes analysteam på gruppnivå)

Kunskap och erfarenhet

Du kan analys och är genuint intresserad av att arbeta datadrivet.

Du är också:

 • erfaren analytiker som har arbetat med statistik och analys i minst 6 år
 • Masterexamen inom statistik/matematik eller ekonomi/statistik
 • van vid och har mycket goda kunskaper inom Data Mining och i att hantera stora databaser
 • intresserad och van vid analys av företagsdata (B2B) och vill fortsätta i en internationell miljö
 • van vid att läsa av resultat- och balansräkningar
 • van vid att arbeta med analys och analysverktyg i en kommersiell miljö och intresserad av internationella trender inom området
 • pedagogisk och kan förklara komplexa sammanhang på ett enkelt och intresseväckande sätt
 • resultatorienterad och metodisk med öga för detaljer
 • mycket kunnig och har goda kunskaper i Excel och PowerPoint
 • på hög programmeringsnivå i SAS och SAS analysverktyg (Enterprise Guide och Miner)
 • Eventuellt kunnig inom andra analys och/eller visualiseringsverktyg såsom QlikSense, Power BI, Visual Analytics etc.
 • flytande i svenska, samt har goda kunskaper i engelska, i tal och skrift

Egenskaper

För trivas som Senior Data Analyst behöver du ett driv i att veta mer, ett naturligt lugn och ett metodiskt arbetssätt. Du är också:

 • Nyfiken och trygg som person och bra på att hitta kreativa lösningar på problemställningar
 • Drivande med hög grad av service- och affärskänsla med hög kvalitetsmedvetenhet
 • Självstyrande med god förmåga att genomföra och avsluta arbetsuppgifter

Ansökan

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Tina Olsén, Senior Consultant, Opportunity Management på e-mail t.olsen@opportunitymanagement.se eller telefon: 0706-657438.

Ansök genom att skicka in ett personligt brev och ett uppdaterat CV till t.olsen@opportunitymanagement.se Vi vill gärna ha din ansökan så fort som möjligt, då urval sker löpande. 

Seniority level: Mid-Senior level
Job function: Analyst

Vi välkomnar all typ av mångfald i våra tillsättningar.