SOLNA

Sales Engineer

03 jun 2019

Vi söker nu en teknikinriktad Sales Engineer till Bisnode Operations. Du kommer i den här specialistrollen att i första hand agera stöd och bollplank till vår säljorganisation för att förhöja kundvärdet ytterligare och vår serviceförmåga med teknisk specialist-kompetens, så att Bisnodes konkurrenskraft blir världsklass.

Du kommer att bli en del av ett specialistteam med stor kompetens och erfarenhet inom avdelningen Sales Support. Vi söker dig med ett starkt kund- och leveransfokus till en stöttande specialistroll med smart data i fokus!

Din passion

Den bästa dagen på jobbet är den när du träffar vår kund tillsammans med din kollega inom Sales och ni tillsammans som team, sätter samman en riktigt bra lösning. Du motiveras med andra ord av att delta på kundbesök och agera tekniskt kunnig i presale fasen. Du inspireras av att arbeta i projekt och om du inte redan testat leda projekt så står det som nästa punkt på din utvecklingsplan. Du brinner för data och teknik lika mycket som samarbete och kundrelationer.

Den här rollen handlar mer specifikt om;

Som Sales Engineer får du vara med och jobba med flera av Bisnodes största kunder. En betydande del av din arbetstid kommer du att stötta säljorganisationen med ditt tekniska kunnande om Bisnodes tjänster och produkter i presale fasen där du bland annat tar fram lösningsförslag och svarar på kundernas frågor. 

Tjänsten passar dig som gillar att stötta kollegor och kunder med din tekniska expertis kring våra många produkter. Hos Bisnode blir du introducerad i företagets produktutbud och för dig som gillar att utvecklas går det alltid att bredda ditt expertisområde här hos oss efter hand.

Du och dina erfarenheter

För att lyckas väl i rollen tror vi att du har;

  • relevant högskole-/universitetsexamen för området som exempelvis inriktning Data, Systemvetenskap eller liknande.
  • med dig ca 3–5 års arbetslivserfarenhet i rollen som tekniskt säljstöd.
  • nyfikenhet att vilja lära något nytt varje dag är något vi på Bisnode värderar.
  • en hög teknisk förståelse & logisk förmåga, till exempel har du erfarenhet och intresse av informationshantering av stora volymer, datahantering och kvalitet, säker dataöverföring, analys och matchning av data från flertalet källor.
  • kunskap om databaser och SQL-färdigheter.
  • kunskap och erfarenhet från integrationer och API

Som person är du en teamspelare som tycker om att jobba tillsammans i projekt. Du inger ett förtroende som gör att andra lyssnar på dig. I kontakten med andra har du en värdeskapande inställning, är personlig och pålitlig, vilket gör att du kan påverka på flera olika nivåer både internt och externt. Du utrycker dig obehindrat både muntligt och skriftligt på affärsengelska samt svenska.

Du är driven i ditt arbete och intresserad av att skapa förändring till det bättre. När du stöter på problem arbetar du strukturerat och lösningsorienterat för att komma fram till bästa möjliga lösning. Du är smidig och kommunikativ men vågar ställa krav på andra. Du är lösningsorienterad och i kombination med din nyfikenhet och förståelse för kundens verksamhet och behov kan du se olika lösningar och leverera precis vad kunden behöver.

Ditt team

Vi är ett team på 10 personer som har både lång och kortare erfarenhet inom Bisnode. Vi har ett stort gemensamt intresse och det är kunden. Framförallt att ge den allra bästa servicen. Här i teamet finns många kollegor att lära av och även möjlighet för dig att inspirera oss med nya kunskaper och erfarenheter som du tar med dig till oss. Vi i teamet ser fram emot fler kollegor.

Ditt nästa steg

Bisnode möjliggör smarta beslut. Det är dags för dig att ta ditt! Har du frågor om tjänsten? Hör av dig till rekryterande chefer Sanna-Kaisa Nyström eller Fredrik Lundberg via mejl: sanna-kaisa.nystrom@bisnode.com alt fredrik.lundberg@bisnode.com

Vi välkomnar all typ av mångfald i våra tillsättningar. Välkommen att registrera din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande. Vi tar inte emot ansökningar via epost och ber dig därför ansöka genom att använda ansökningsknappen Ansök här längst ner i annonen.

Om Bisnode

Bisnode finns idag på 19 marknader och är en av Europas ledande leverantörer av beslutstöd. Huvudsakligen arbetar Bisnode med beslutsstöd inom affärs-, marknads- och kreditinformation. Nyckeln för Bisnode är att leverera svar och insikter och på så sätt göra det möjligt för våra kunder att fatta smarta beslut. Bisnode har idag ca 2100 anställda.

 

Ansök här