Solna

Sales Manager Large Sales Bisnode

Ulrika Kruse - 27 okt 2017

Smart Data är vår tids hårdvaluta. I dagens digitala informationsöverflöd är det viktigare än någonsin att kunna förädla, analysera och förstå data. Vi på Bisnode är dedikerade till att leverera insikter för att hjälpa våra kunder att fatta smartare beslut. Vi drivs av en ambition som genomsyrar allt vi gör, vi vill göra det möjligt för våra kunder att fatta smartare beslut.

Hos oss hittar du individer som med sin expertis, kultur, humor och sina idéer berikar verksamheten.

Vi söker en Sales manager till Solna

Nu söker vi en Sales manager till vår vertikal Telecom, Energy, Media inom Large Sales till vårt Stockholms kontor. Är det du?

Large Sales arbetar med Bisnode största och mellanstora kunder, våra kunder är bland Sveriges största och mest kända företag. Totalt är Large Sales ca 90st säljare. Vi har kontor i Stockholm, Malmö, Göteborg och Östersund.

Vi söker dig som brinner för att utveckla affärer, kunder och medarbetare.

Du får personal- och budgetansvar för 8 säljare, såväl KAM som AM, och du ansvarar för totalt c:a 75 miljoner kronor på årsbasis. Som Sales manager ingår du i Large Sales ledningsgrupp samt rapporterar direkt till vår säljdirektör.

Din roll

Du som person behöver ha en stark entreprenörs sida och brinna för att göra affärer då det i din roll ingår att utveckla kund/prospektbasen inom din vertikal, att hitta kunder/prospekts med en tillväxtpotential och att driva ditt team med mod och glädje. Du bidrar aktivt till att skapa en modern, högpresterande och effektiv säljorganisation.

Du handleder, coachar och utvecklar andra, agerar självständigt och förnuftigt.

Vi tror att du är engagerad och ansvarstagande i allt du gör, ser möjligheter och har förståelse för utmaningar både vi och våra kunder ställs inför.

Din profil

För att lyckas i rollen krävs minst 5 års erfarenhet som ledare för en säljorganisation där du har påvisat goda resultat i form av högt engagemang, bra säljresultat, starkt ledarskapsindex och ett stort intresse för att utveckla medarbetare.

Du behöver ha egen erfarenhet av komplex lösningsförsäljning och förmåga att förklara konceptuella komplexa sammanhang samt att coacha och utveckla medarbetare inom just dessa områden. Framför allt från branscherna som ingår i din vertikal.

Det är viktigt att du har erfarenhet av att arbeta i strukturerade säljprocesser, har du erfarenhet från Salesforce CRM är det starkt meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet från vår eller liknande bransch. För den aktuella tjänsten är det ett stort plus om du har en profil som är stark inom marketing.

Som person har du med dig hela affärsförståelsen kring strategi, affärsutveckling, produkt- och konceptförsäljning.

Du är uppdaterad på din omvärld och intresserad av teknikutvecklingen som rör sig framåt i snabb takt. Samtidigt är du duktig på att inspirera, driva och utveckla affärer tillsammans med kollegor, slutkunder.

Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Vi ser gärna att kandidater har akademisk examen, men det är inget absolut krav.

Kort sagt, du är en affärsman / affärskvinna som brinner för att utveckla affärer, kunder och medarbetare.

Tjänsten är tillsvidare på heltid med inledande provanställning på sex månader.

Hur du ansöker

Ansök genom att mejla ditt cv och personligt brev till Ulrika Kruse, ulrika.kruse@bisnode.com senast den 2017-11-13.

Intervjuer genomförs löpande. Vi välkomnar all typ av mångfald i våra tillsättningar.

Välkommen med din ansökan!

bisnode Sales Director