SOLNA

Project Manager till team Process Development & Projects

23 jan 2018

Smart Data är vår tids hårdvaluta. I dagens digitala informationsöverflöd är det viktigare än någonsin att kunna förädla, analysera och förstå data. Vi på Bisnode är dedikerade till att leverera insikter för att hjälpa våra kunder att fatta smartare beslut. Nu söker vi en Project Manager till vårt kontor i Solna. Är det du?

I rollen som Project Manager ansvarar du för att leda och driva interna förändringsprojekt som på ett eller annat sätt stödjer Bisnodes övergripande digitalisering med fokus på ökad produktivitet och effektivitet för ökat kundvärde. 

Om teamet

I rollen ingår du i teamet Process Development and Projects. Teamet driver verksamhetsutveckling för Bisnode med avsikt att förhöja konkurrensförmågan och öka effektiviteten samt vara pådrivande av digitalisering och automatisering. Teamet agerar proaktivt för att definiera, hålla samman, och löpande prioritera förändringsarbetet inom Bisnode Sverige så att företaget utvecklas i linje med den övergripande strategin

Om tjänsten

Fokus i arbetet kommer att vara att hitta konkreta och praktiska lösningar där du som projektledare ansvarar för att ta fram och presentera idéer. Som Project Manager driver du också en egen utvecklingsagenda med fokus på digitalisering inom Bisnode där varierande form av samarbete med berörd linjechef inkluderas. 

Till stor del kommer du också driva och implementera de förändringar som ska genomföras och som då också inkluderar processframtagning, systemförändringar och förändringsledning. I rollen krävs därför att du både kan arbeta operativt med implementationer, ha en teknisk förståelse samt ta höjd och tänka strategiskt. 

Du kommer att komma i kontakt med flera verktyg, metoder och processer som används inom verksamheten så som; Continuous Improvement (Kaizen/Lean), Quality Assurance & Control (ISO 9001), Value stream mapping, Business process moderling (BPM). 

De projekt som du kommer att driva kommer karakteriseras av att:

 • Leda ett projektteam mot uppsatta mål och levarabler, där du rapporterar till beställare/styrgrupp, men utan formellt personalansvar
 • Driva mot en mer automatiserad och integrerad systemflora
 • Använda benchmark, trendspaning och vara öppen för nya perspektiv och kunna omvandla dessa för att appliceras i Bisnodes verksamhet

I de projekt som du driver kan projektmedlemmar variera från projekt till projekt men består av olika personer från organisationen eller konsulter. Beställare till projekt kan komma både från Sverigeledningen men i vissa fall kan förändring också drivas på uppdrag av Produktavdelningen eller IT. Beroende på projekt krävs ett nära samarbete och ett gott nätverk med olika delar av organisationen och även andra Bisnode länder. 

Din profil

Du som söker har:

 • Relevant högskoleexamen inom ekonomi, teknik eller liknande
 • Minst 3 års relevant arbetslivserfarenhet inom projektarbete som projektdeltagare eller projektledare
 • Erfarenhet av CRM- och/eller ERP-system
 • Erfarenhet av förändringsledning
 • Förståelse för den digitala kundresan är meriterande 

Personliga egenskaper: 

 • Strukturerad och analytisk
 • Driven och initiativtagande, du får saker att hända 
 • Resultatorienterad 
 • God vana av att komma med idéer och presentera lösningar
 • Social och kommunikativ 

Ansökan

Ansök genom att mejla ditt cv och personligt brev till petter.lindstrom@bisnode.com senast den 25 februari. 

Har du frågor om tjänsten? Hör av dig till Petter Lindström, Manager Process Development & Projects Manager, via mail eller telefon 076 220 59 77. 

Mångfald är ett av ledorden vid våra tillsättningar.

Bisnode finns idag i 18 europeiska länder och är en av Europas ledande leverantörer av affärsinformation. Totalt är vi är omkring 2 100 medarbetare i Europa, varav ca 550 arbetar i Sverige. Bisnode har sitt huvudsäte i Stockholm. Läs mer om Bisnode här: bisnode.se/ombisnode.

Läs mer om Bisnode: 
bisnode.com/karriar | twitter.com/bisnodesverige | linkedin.com/company/bisnode-sverige | facebook.com/bisnodesverige