SOLNA

Key Account Manager Dun & Bradstreet

14 maj 2019

 

Vi söker dig som vill fortsätta utvecklas inom B2B försäljning genom att arbeta relationsskapande med en spännande kundportfölj och konsultativ försäljning med ett antal av Sveriges största företag som kunder. Hos oss får du möjligheten att arbeta med inriktning på vår samarbetspartner Dun & Bradstreet's produktportfölj med fokus på internationella affärer. Låter detta som ett intressant nästa steg för dig? Bli en del av Bisnode Large Sales!

Din passion

Den bästa dagen på jobbet är när du haft möten med såväl kund som interna kontakter och ni som team, tagit er ett steg närmare det gemensamma målet, att leverera till kund på allra bästa sätt. Du är en person som idag arbetar med B2B försäljning och är van vid hög komplexitet, gärna från den tillverkande industrin. Du är trygg som person och trivs i en coachande försäljningsmiljö där du samarbetar med många olika beslutsfattare hos kund. Du motiveras av och har erfarenhet av konsultativ försäljning och sätter kundens värde i fokus. Du har goda relationer såväl internt som externt och trivs med fördel av större delen av din tid hos kund men även i interna projekt med dina kollegor inom olika specialistområden.

Du vill gärna fortsätta utvecklas i projektledning framåt och ser fram emot möjligheten att driva interna projektteam. Du trivs som bäst i jobbet när du skapar goda affärsrelationer och bygger, behåller relevanta nätverk till din hjälp att nå uppsatta försäljningsmål. Du tycker att försäljning gentemot stora bolag som kund och med mycket seniora personer som kontaktpersoner är intressant och motiverande.

Den här rollen handlar mer specifikt om

Som Key Account Manager Large Sales, Dun & Bradstreet ansvarar du för en spännande kundportfölj inom många olika branscher men tjänsteutbudet är gemensamt. Du fokuserar på att utveckla befintliga affärer samtidigt som du hittar möjligheter med för oss nya kunder. Vi har en stor potential att växa ytterligare med för marknaden mycket attraktiva tjänster och ett synnerligen starkt och välkänt globalt varumärke. Säljprocessen hos oss på Bisnode kan vara ganska komplex och innefatta många beslutsfattare hos kunden. Därför tror vi att du har vana vid konsultativ försäljning med kundvärde i fokus. Du kommer att tillbringa mycket tid hos dina kunder parallellt med interna samarbeten med specialister och konsulter.

Du och dina erfarenheter

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av B2B försäljning och som är van att hantera stora avtalsbelopp och du har med fördel erfarenhet av mjukvaruförsäljning. För att lyckas väl i rollen är det nödvändigt med ett coachande angreppssätt i din roll där du sätter dig in i och förstår kundens affär såväl som kundens inköpsprocess. I rollen är det viktigt att kunna uttrycka sig obehindrat i engelska i både tal som skrift. Du har en eftergymnasial utbildning inom exempelvis teknik eller ekonomi/marknad. Du är ansvarstagande med ett stort eget driv att lyckas med dina säljmål, och har en uthållighet som tar dig framåt även om du skulle stöta på problem. Du har hög integritet, är pålitlig och motiveras av att jobba med affärer som bygger på förtroende och kunskap och intresse för dina produktområden. Du är trygg som person och tycker om att skapa nya kontakter samt vårda och behålla dina tidigare relationer. Ett genuint intresse av och kunskap om svenskt näringsliv i allmänhet ser vi som en attraktiv egenskap.

Ditt team

Din arbetsplats finns på vårt huvudkontor i Solna där du kommer tillhöra ett av säljteamen inom Large Sales där D&B teamet består av 7 personer men samarbete sker dagligen med andra avdelningar inom företaget såsom operations- och produktavdelningen. Teamet är en lagom blandning av kompetenta, ödmjuka och roliga medarbetare, med en mix av erfarenhet, som står upp för och samarbetar med varandra. Vår rörliga belöningsmodell är idag både individuell och gruppbaserad månadsvis vilket premierar samarbete.

Ditt nästa steg

Bisnode möjliggör smarta beslut. Det är dags för dig att ta ditt! Om du är intresserad av tjänsten, ansök via vår hemsida, gärna så snart som möjligt, då vi har ett löpande urval. Har du frågor eller funderingar kring tjänsten? Hör gärna av dig till Talent Acqusition Partner Marie Holmberg; marie.holmberg@bisnode.com eller rekryterande chef Johan Emtefall, johan.emtefall@bisnode.com. Vi tar inte emot ansökningar via epost utan hänvisar dig att söka via länken nedan. Varmt välkommen med din ansökan!

Om Bisnode

Bisnode finns idag på 19 marknader och är en av Europas ledande leverantörer av beslutstöd. Huvudsakligen arbetar Bisnode med beslutsstöd inom affärs-, marknads- och kreditinformation. Nyckeln för Bisnode är att leverera svar och insikter och på så sätt göra det möjligt för våra kunder att fatta smarta beslut. Bisnode har idag ca 2100 anställda.

 

Ansök här