SOLNA

Junior systemutvecklare

02 nov 2018

Är du redo att ta nästa steg i karriären? Bisnode söker en junior talang som vill kombinera system- och databasutveckling i modern miljö under vägledning av duktiga mentorer.

Om tjänsten

Bisnode hjälper kunder att förstå sina utmaningar, möjligheter och drivkrafter – allt för att ge dem rätt förutsättningar för att fatta kloka beslut. De omvandlar data till insikter för att hjälpa beslutsfattare i både små dagliga frågor till stora strategiska beslut inom företag och organisationer i hela Europa. Bisnode är ca 2100 medarbetare i 19 länder med cirka 550st medarbetare i Stockholm. Du kommer ingå i enheten IT-utveckling som är en avdelning med ca 80 anställda och konsulter.

Inom enheten IT-utveckling sker flertalet initiativ för att du som medarbetare ska trivas och ha roligt på arbetet. Till exempel kan du testa jobba i projekt utanför ditt team, ingå i testsprintar eller varför inte testa arbeta utanför ditt expertisområde. Bisnode anordnar även andra initiativ inom IT för att gynna innovation och framtid, som deras Sprintovation, Hackatons eller Codedojo, ett första steg för barn att testa programmering.

Arbetsuppgifter

Som junior systemutvecklare kommer du under vägledning av en senior mentor lära dig ett system som behandlar stora mängder data. Vi beräknar att dina första 6–8 månader inriktar sig på inlärning av systemet samt databasutveckling i T-SQL.

Parallellt med din inlärning kommer du praktisera dina programmeringskunskaper i en modern Javamiljö och delta i nyutvecklingsprojekt tillsammans med utvecklingsteamet. Vår målbild är att du efter din inlärningsperiod kan ägna 40% av tiden åt förvaltning av systemet och avancerad felsökning samt resterande tid i nyutvecklingsprojekt.

Detta är ett perfekt tillfälle för dig som vill fördjupa dina databaskunskaper speciellt inom T-SQL och SSIS-paket parallellt som du arbetar i moderna Javaprojekt.

Vi söker dig som

  • Har en akademisk högskoleexamen inom IT, gärna civilingenjör
  • Grundläggande databaskunskaper gärna att du testat T-SQL
  • God förståelse för objektorienterad programmering i Java8
  • God analytisk förmåga då du kommer arbeta i komplexa system och miljöer där det är viktigt att kunna skapa sig en överblick av systemen

Som person är du lösningsorienterad och värdesätter samarbeten med dina kollegor samt har viljan och ambitionen att utvecklas vidare i din roll. Vi anser att du besitter god social kompetens för att lyckas med detta och vår förväntan är att du visar din förmåga under ansökningsprocessen.

Övrig information

I denna rekrytering samarbetar vi med Academic Work, Rekryteringskonsult, Daniel Klasson 08 – 562 46 770. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Ansök via denna länk: https://jobs.academicwork.se/annons/junior-systemutvecklare-till-bisnode/15016020