SOLNA

Data Analyst B2B

05 jul 2018

Vi befinner oss på en resa där vi bygger ett bolag och skapar växtkraft genom idéer och  smart data. Smart data är vårt sätt att beskriva vad vi gör när vi utifrån kundens behov kombinerar och bearbetar stora mängder information för att möjliggöra datadrivna beslut.  Vi är med och förändrar, förbättrar och förverkligar vardagen för våra kunder och vi erbjuder ständiga utmaningar för dig som medarbetare hos oss. Nu söker vi en Data Analyst till vårt kontor i Solna. Är det du? 

 

Om Bisnode Anlaytics & Advisory

Inom Bisnode Analytics & Advisory arbetar vi med att utveckla våra kunders verksamheter mot uppsatta strategiska, taktiska och operativa mål. Som analytiker och rådgivare hjälper vi våra kunder att öka värdet av tillgänglig information, utveckla sin analytiska förmåga samt nyttja extern och intern data i sina verksamhetsprocesser.

Om tjänsten

Till avdelningen Business Market Analytics inom Bisnode Analytics & Advisory söker vi nu en dataanalytiker med inriktning på analys av företagsmarknader (B2B).  

 

Här gör vi bl.a. deskriptiva och prediktiva analysuppdrag, marknadsanalyser, utvecklar analysvariabler, utvecklar och levererar anpassade segmenterings- och prioriteringsmodeller på den privata marknaden. Vår hemmamarknad är Sverige, men vår datatillgång på gruppnivå gör att vi ofta följer med våra kunder ut på deras internationella marknader. Vi som jobbar här drivs av datadriven analys. 

 

Vi söker dig med ett stort intresse för analys av företagsdata, marknadsanalysHos Bisnode kommer du främst arbeta med externa kunder – de mest kända varumärkena, men också med morgondagens succéföretag. 

 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Solna, Stockholm. Du ingår i enheten Business Market Analytics med ca 10 analytiker och rådgivare placerade i Solna.  

 

Vilken innebörd har ”Data Analyst”?: På Bisnode innebär titeln Data Analyst att du levererar deskriptiv och prediktiv analys i interna och externa uppdrag som stundtals kräver statistisk kompetens och avancerade statistiska metoder inom t ex modellering. Du är ansvarig för mindre projekt, där seniora kollegor stöttar, och delaktig i större projekt och satsningar som leds av seniora kollegor.  

Huvudsakliga arbetsuppgifter

För att du ska trivas hos oss bör du uppskatta ett företag med stort förändringsfokus som satsar mycket på att ligga i framkant inom analysområdet och uppmuntra innovation.

 • Du kommer dagligen att jobba med kunduppdrag och utvecklingsprojekt inom företagsanalys. Vi jobbar i team och som Data Analyst ansvarar du för mindre analysprojekt och är delaktig i större. Ofta arbetar du under ledning av senior kollega, men kommer också arbeta i direktdialog med beställare och interna projektdeltagare.
 • Varje kundprojekt löser olika behov men vi levererar bl.a. profileringar, scoremodeller, segmenteringar, marknads- och potentialanalyser och uppföljningar. Vi sätter stort värde i att leverera både Smart Data och insikter.
 • Utifrån ditt kunnande inom analysområdet ger du input till uppdragsbeskrivningar/offerter som drivs av affärsorienterade kollegor.

Kunskap och erfarenhet

Du kan analys och är genuint intresserad av att arbeta datadrivet.  

Du är också:

 • Erfaren analytiker som har arbetat med statistik och analys i minst 2 år 
 • Intresserad och van vid analys av företagsdata (B2B)
 • Utbildad på högskolenivå inom statistik/matematik eller ekonomi/statistik
 • På hög användarnivå i SAS analysverktyg (Enterprise Guide och Miner) och van att hantera stora datamängder i kommersiell miljö
 • Van att arbeta i Excel och PowerPoint
 • Flytande i svenska, samt har goda kunskaper i engelska, i tal och skrift 

Meriterande: Programmering och kunskaper/erfarenhet av andra analys och/eller visualiseringsverktyg såsom QlikSense, Power BI, Visual Analytics etc. 

Egenskaper

För trivas som Data Analyst behöver du ett genuint intresse av att veta merett naturligt lugn och ett metodiskt arbetssätt. Du är också:

 • Nyfiken och trygg som person och bra på att hitta kreativa lösningar på problemställningar
 • Metodisk med öga för detaljer 
 • Hög grad av servicekänsla och kvalitetsmedvetenhet
 • Pedagogisk och får kollegor och beställare att konkret förstå komplexa dataanalyser

Ansökan

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Tina Olsén, Senior Consultant, Opportunity Management på e-mail t.olsen@opportunitymanagement.se eller telefon: 0706-657438. 

 

Ansök genom att skicka in ett personligt brev och ett uppdaterat CV till t.olsen@opportunitymanagement.se Vi vill gärna ha din ansökan så fort som möjligt, då urval sker löpande. 

 

Vi välkomnar all typ av mångfald i våra tillsättningar.