SOLNA

Business Process Lead

26 apr 2019

 

Smart Data är vår tids hårdvaluta. I dagens digitala informationsöverflöd är det viktigare än någonsin att kunna förädla, analysera och förstå data. Vi på Bisnode är dedikerade till att leverera insikter för att hjälpa våra kunder att fatta smartare beslut. Nu söker vi en kundfokuserad Business Process Lead med kompetensen digital projektledning till vårt kontor i Solna. Kan det vara ditt nästa steg?

Din passion

Du motiveras och inspireras av att ha ansvaret för att leda och driva arbetet med att tydliggöra Bisnodes värdeflöden och processer. Du motiveras speciellt av att höja medvetandegraden kring detta i resten av organisationen för att främja ökat kundfokus och automation. Den allra bästa dagen på jobbet är när du driver dina projekt steg för steg framåt i ett lyckat samarbete tillsammans med kolleger i olika delar av organisationen.

Den här rollen handlar mer specifikt om

Fokus i arbetet kommer att vara att ansvara och vidareutveckla modellen för hur Bisnode arbetar med värdeflöden men också att driva på arbetet kring att kontinuerligt förbättra dessa och främja ett mer agilt arbetssätt i verksamheten. Du kommer alltså inte äga ett specifikt värdeflöde utan ha en mer coachande och stöttande roll. Att arbeta datadrivet och med kunden i fokus är en del av rollens natur och innebär därför att du omväxlande både kommer driva arbete kring datamodulering och kundresemappning.

Som Business Process Lead kommer det vara viktigt att hantera olika typer av intressenter från rapportering och styrning i ledningsgrupper till att skapa engagemang och utbilda medarbetare i verksamheten. Som del i teamet Process Development & Project kommer du involveras i närliggande arbetsområden så som Robotic Process Automation (RPA), Customer Focus och kring vårt Continuous Improvement program. Du kommer att komma i kontakt med flera verktyg, metoder och processer som används inom verksamheten så som; Robotic Process Automation (RPA), Continuous Improvement (Kaizen/Lean), Value stream mapping, Business process moderling (BPM).

Du och dina erfarenheter

För att lyckas väl i den här rollen så tror vi har att du har en för rollen relevant högskoleexamen inom ekonomi, teknik eller liknande. Du har ungefär 3-8 års arbetslivserfarenhet inom projektledning, processledning eller förändringsledning. Vi tror du har erfarenhet av CRM-, ERP-, och/eller BI-system och en förståelse för den digitala kundresan. Har du erfarenhet av Salesforce eller någon typ av RPA teknologi är det meriterande. Du behöver ha en förståelse för olika teoretiska ramverk inom förbättring såsom Kaizen/Lean men du behöver inte vara certifierad. Det är förstås meriterande med Six Sigma certifikat eller liknande men inget krav. I ditt arbete är du strukturerad och analytisk. Du får saker att hända och är trygg i att leda team och projekt framåt. Du har goda ledaregenskaper där du får med dig alla i teamet på resan, motiveras av att se andra människor växa i sina egna roller och där du tar initiativ och driver framåt när det behövs och delegerar till andra när det är aktuellt. Du är van att arbeta mot deadlines och är resultatorienterad. Från din erfarenhet har du lärt dig att komma med nya sätt att se på problemställningar och presentera lösningar.

Ditt team

Den här rollen ingår i teamet Process Development and Projects. Här arbetar vi med verksamhetsutveckling internt på Bisnode för att öka Operational Excellence och kundfokus samt vara pådrivande av digitalisering och automatisering. Teamet agerar proaktivt för att definiera, hålla samman, och löpande prioritera förändringsarbetet inom Bisnode så att företaget utvecklas i linje med den övergripande strategin. Vi jobbar liksom övriga delar av Bisnode med kontinuerliga förbättringar vilket kräver att alla teammedlemmar deltar aktivt i teamets förändringsarbete fortlöpande. Teamet jobbar också aktivt med Bisnodes värderingar och premierar därför beteenden som bidrar i den riktningen så som nyfikenhet, inkluderande, lärande, respekt för individen, med flera.

Ditt nästa steg

Bisnode möjliggör smarta beslut. Det är dags för dig att ta ditt! Om du är intresserad av tjänsten, ansök via vår hemsida, gärna så snart som möjligt dock senast 26/5 då vi har ett löpande urval. Har du frågor eller funderingar kring tjänsten? Hör av dig till Petter Lindström, Manager Process Development & Projects, via mail petter.lindstrom@bisnode.com eller telefon 076 220 59 77. Vi tar inte emot ansökningar via e-post utan du skickar din ansökan via knappen Ansök här längst ned i annonsen.

Om Bisnode

Bisnode finns idag på 19 marknader och är en av Europas ledande leverantörer av beslutstöd. Huvudsakligen arbetar Bisnode med beslutsstöd inom affärs-, marknads- och kreditinformation. Nyckeln för Bisnode är att leverera svar och insikter och på så sätt göra det möjligt för våra kunder att fatta smarta beslut. Bisnode har idag ca 2100 anställda.

 

Ansök här