Solna

Associate Consultant till Bisnode Analytics & Advisory

09 okt 2017

Bisnode Analytics & Advisory är en affärsenhet inom Bisnode Sverige som erbjuder tjänster inom kredit- och marknadsanalys. Business Advisory är vår rådgivningsenhet som arbetar med att växa engagemanget hos kund genom att särskilt fokusera på kundunika affärer som kombinerar erbjudanden i vår portfölj.

I vårt uppdrag leder vi ofta kundprojekt där flera enheter inom Bisnode är engagerade. Vi driver även utveckling och försäljning av nya erbjudanden med stark koppling till våra analystjänster. Våra kunder har höga ambitioner gällande att arbeta datadrivet – och vi stöttar dem hela vägen från strategi till operativ implementering.

Rollen

Som Associate inom Business Advisory kommer du att arbeta tillsammans med seniora kollegor i pågående projekt och försäljningsarbete. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat vara att hantera och analysera data, ta fram offerter och rapporter samt dokumentera klientmöten och workshops.

Din första tid kommer att bestå av en rad utvecklingssteg och roterande arbetsuppgifter inom olika enheter av Bisnode Analytics & Advisory. Du kommer bland annat utbildas i våra erbjudanden, arbetsverktyg och projektmetoder. Allteftersom får du en aktivare roll i kunduppdrag och internt utvecklingsarbete.

Vi ser att du har ett stort intresse för data och analys för att kunna bidra till utveckling och försäljning av våra erbjudanden. Du som erbjuds tjänsten kan se fram emot en utvecklande och mångsidig roll inom ett spännande analysföretag i förändring.

Kunskap och erfarenhet

Kvalifikationer för tjänsten:

  • Akademisk högskoleexamen, företrädelsevis masterexamen i ekonomi eller civilingenjörsexamen
  • 0–2 års arbetslivserfarenhet
  • Mycket goda kunskaper i Excel och PowerPoint
  • Flytande svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande

  • Erfarenhet av projektledning
  • Kunskaper i analysverktyg, t.ex. SAS Enterprise Guide

Egenskaper

I rekryteringsprocessen kommer vi att lägga stor vikt på dina personliga egenskaper. För att lyckas i rollen som Associate krävs en hög nivå av strukturellt och analytiskt tänkande, flexibilitet och ett stort ansvarstagande. Vår affärsenhet är en del av en större organisation och därför krävs nyfikenhet och ett starkt eget driv att utvecklas och lära sig mer om våra erbjudanden. Då vi i perioder arbetar under hög tidspress värderar vi samarbetsförmåga, prestigelöshet och engagemang högt. Detta är kritiska egenskaper som kommer att ställas på prov.

Ansökningsprocess

Ansök genom att skicka in ett personligt brev och ett uppdaterat CV till recruitment.analytics.se@bisnode.com. De kandidater som bäst överensstämmer med kravprofilen kommer att bjudas in till vår rekryteringsdag.
Sista dag för ansökan är söndag den 29 oktober. Då urval sker löpande ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

Information om rekryteringsdag

När: Mitten av november 2017
Plats: Bisnodes huvudkontor i Solna
Upplägg: Intervjuer, caselösning och gruppövningar

 För mer information och frågor

Kontakta Amanda Nygren, Analytics & Advisory Manager, amanda.nygren@bisnode.com eller på telefon +46 702 75 06 20