SOLNA

Associate Business Analyst

07 mar 2019

Vill du hjälpa företag att utvecklas och nå sin fulla potential? Vi söker nu en vass analytiker till Bisnode-avdelningen Business Market Analytics. Du kommer vara en del av hela kedjan från strategi till operativ implementering och ges möjligheten att verkligen kickstarta din karriär hos en av de ledande aktörerna på marknaden!

Om tjänsten

Academic Work söker nu en Business Analyst till Bisnode Analytics & Advisory. Du kommer utgå från företagets kontor i Solna och arbeta med inriktning mot företagsmarknader (B2B) och offentlig sektor på avdelningen Business Market Analytics i ett team som idag består av cirka 10 analytiker och rådgivare.

Här gör vi bl.a. deskriptiva och prediktiva analysuppdrag och marknadsanalyser, utvecklar analysvariabler, utvecklar och levererar anpassade segmenterings- och prioriteringsmodeller på den privata marknaden. Vi driver också kundutvecklingsprojekt inom Big Data och har unika metoder och data för näringslivsanalys på den kommunala marknaden. Våra kunder har höga ambitioner gällande att arbeta datadrivet – och vi stöttar dem hela vägen från strategi till operativ implementering. - Så beskriver Mikael, Analytics & Advisory Director, avdelningen som du kommer arbeta på.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Bisnode. Uppdraget är mycket långsiktigt och ambitionen är att du på sikt ska bli överrekryterad förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som Business Analyst kommer du genom löpande analysarbete att hjälpa företagets kunder att utveckla sina verksamheter samt öka deras analytiska förmåga och affärsvärdet av tillgänglig information. Du kommer huvudsakligen arbeta med att genomföra statistiska analyser med utgångspunkt i Bisnodes företagsdata och kundernas kunddata. Vid kunduppdrag för verksamheter med fokus på företagskunder och näringslivsfrågor kommer du även att:

  • Utföra marknadsanalyser och skapa pedagogiska rapporter till företagskunder.
  • Bidra med analytisk kompetens i affärsdialoger med nya och befintliga kunder.
  • Genomföra och bryta ner analyser i slutsatser och rekommendationer samt kommunicera dem i kundprojekt.

Vi söker dig som har ett stort intresse för analys av företagsdata som verktyg för att optimera strategier och operativ verksamhet. Vi tror att du är i början av karriären eller att du har jobbat något år och känner dig redo för nästa steg, oavsett är du hungrig på nya utmaningar och trivs i en varierande roll med stort eget ansvar.

Vi söker dig som

  • Har en akademisk högskoleexamen inom ekonomi, statistik, ekonometri, matematik eller civilingenjör.
  • Har grundläggande förståelse för företagsdata i termer av resultat- och balansräkning.
  • Har grundläggande förståelse för statistiska termer och angreppssätt
  • Har goda kunskaper i Excel och PowerPoint
  • Har flytande kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

Det är meriterande om du...

  • Har arbetslivserfarenhet av analysarbete på ett analysintensivt företag inom B2B-sektorn, alternativt erfarenhet från konsultarbete inom området.
  • Har erfarenhet av eller kunskaper i Konsult-/strategiarbete, B2B-försäljning och diverse analysverktyg som SAS Miner, SAS Enterprise Guide, Sql, QlikSense, R, Python etc.

Vi tror att du är en nyfiken och positiv problemlösare med hög grad av service- och affärskänsla. Som person är du resultatorienterad, har en förmåga att fokusera på såväl helheten som detaljerna och driver självständigt ditt arbete framåt för att nå satt deadline. Du är en trygg och relationsbyggande person som ser trivs lika bra med med att driva projekt individuellt som i ett team. Vidare ser vi att du har en förmåga att både sätta dig in i komplexa processer och hitta kreativa lösningar som du sedan på ett pedagogiskt och intresseväckande vis kan kommunicera vidare.

Övrig information

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Bisnodes önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. Kontaktuppgifter: ina.andren@academicwork.se.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts01@academicwork.se under kontorstid.

Tjänsten söker du via Academic works hemsida:

Ansök här