Sök

Onlinekurs: Tolka och förstå en årsredovisning

Boka din plats

Praktisk information:

Pris: 2795 kr

Kursledare: August Molin och David Holmberg, Bisnode

Övrigt: Utbildningen hålls i Zoom och är uppdelad i två schemalagda förmiddagspass och ett ytterligare tillfälle som bokas in efter tillfälle 2. Observera att anmälan avser två tillfällen.

Frågor: Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss på academy@bisnode.com

Onlinekursen Tolka och förstå en årsredovisning ges nu också på distans! Istället för att erbjuda kursen som en heldagsutbildning har vi valt att dela upp den i tre olika tillfällen varav de två första är schemalagda och det sista bokas in efter tillfälle 2.

Denna onlinekurs vänder sig till dig som vill veta mer om hur informationen i en årsredovisning kan användas för att få en bild av hur ett aktiebolag mår. Du kanske arbetar med handläggning av krediter, upphandlingar, konkurrentbevakning, eller som säljare och använder årsredovisningen som ett underlag i prospekteringsarbetet. 

Efter genomgången kurs kommer du att känna till hur en årsredovisning är uppbyggd samt hur informationen kan användas för att förstå hur ett företag presterar.

  1. Vad är en årsredovisning? (3 timmar)
  • Vad är ett aktiebolag?
  • Vad visar en årsredovisning?
  • Genomgång av årsredovisningens olika avsnitt med exempel på hur du kan tolka informationen.
  1. Exempel och övningar (2 timmar)
  • I detta tillfälle övar vi på ett antal olika case där kursdeltagaren själv får träna på att dra slutsatser om informationen i en årsredovisning.
  1. Frågor och funderingar kring egna exempel (1 tim)
  • Möjlighet att ställa fler frågor samt gå igenom egna case som deltagaren har funderingar kring eller ställa frågor.

Vi använder oss av verktyget Zoom och du kommer innan utbildningen få länken skickad till dig i förväg med instruktioner om hur du ansluter.

Boka din plats

Inkluderar också del 2 den 21 okt kl 9-11

2795 kr

Registrera dig