Sök

Onlinekurs: InfoTorg - Identifiera och kartlägga oseriösa företag

Lär dig se de viktigaste varningssignalerna
Boka din plats

Praktisk information

Pris: Kursen är kostnadsfri

Kursledare: Christian Zittenbaum, Bisnode

Frågor: Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss på academy@bisnode.com

Upptäck avvikelser i tid

På denna onlinekurs kommer du få en inblick på varningssignaler du sällan skådat men också träna ditt öga på att upptäcka dessa avvikelser.

40 företag i mellersta Sverige har skulder på över 840 miljoner kr och fordringsägarna finns över hela Sverige. Ni kanske är en av dem?

Förutom stora skulder finns det en uppsjö av häpnadsväckande varningssignaler som tyder på att de använder företagen som brottsverktyg. Bakom dessa företag finns företrädare som agerar målvakter, äger efterlysta fordon, finns på sanktionslistor för terrorism till registrerade på avvikande folkbokföringsadresser.

På kursen kommer vi gräva djupare på några av bolagen och dess företrädare för att se vilka avvikelser som finns. Totalt är det över 25 varningssignaler som kommer beröras.

Någon dag innan onlinekursen börjar så kommer du få några case skickade till dig som en hemuppgift. Då kan du i lugn och ro själv kontrollera vilka varningssignaler du kan hitta på företagen och dess företrädare. På kursdagen kommer vi sedan gå igenom signalerna.

Genom detta webbinar få du bland annat:

  • En kort introduktion om dessa 40 företag och hur de upptäcktes.
  • Lära dig att tolka avvikelser på våra utvalda företag.
  • Ta del av några extrema varningssignaler.
  • Se gemensamma mönster och signaler på dessa 40 företag.
  • Få tips på andra källor som kan komplettera InfoTorg i din kartläggning.

 

Utbildningen vänder sig primärt till dig som arbetar med utredning, handläggning, kartläggning, KYC-kontroller, inköp eller research av något slag, stort som smått. Dock bör du ha en god kunskap om InfoTorg då vi kommer gå in på mycket detaljer.

Utbildningsverktyget som vi använder oss av heter GoToWebinar.

 

Boka din plats

Free Kostnadsfritt

Registrera dig: