Sök
Risk & Credit Credit Information Credit Risk Management Business Data Smarta beslut

Keep on trading!

03 apr 2020

Att stötta samhället genom att möjliggöra handel under Covid-19 kräver förtroende och data i realtid.

Covid-19 är här – just nu och inom en överskådlig framtid. Människor kommer att återhämta sig och våra samhällen kommer att behöva återhämta sig – snabbt.

Data- och analysföretag har en viktig roll att spela i denna återhämtning. Tillsammans måste vi ta vårt ansvar för att hjälpa samhället att gå vidare. Behovet av uppdaterad kreditdata i realtid är viktigare än någonsin. Vi måste aktivera handeln – inte hindra den – och ett sätt framåt är att använda kreditvärdering.

Kreditriskmodeller är mycket mer än historia
En vanlig missuppfattning är att kreditriskmodeller endast bygger på historisk data. Naturligtvis är denna data fortfarande giltig; företag med en solid ekonomi har en större sannolikhet att överleva effekten av Covid-19. Men kreditriskriskmodeller är mycket mer än historia. Ta dessa exempel: Var 15:e sekund förändras betalningsbeteendet, varje minut registreras en betalningsanmälan, var femte minut misslyckas ett företag – men ett annat startas och var 15:e minut byter ett företag ägandet.

Bisnode har i flera år samlat in den här typen av aktuell betalningsinformation från tusentals företag – ett mått på verkligt betalningsbeteende, baserat på faktisk och icke-offentlig betalningsinformation. Vi fortsätter att ta vårt ansvar och ge dig tillgång till all denna information, oavsett vad. Så länge du lovar att använda den för att möjliggöra handel och inte hindra den.