Risk & Kredit

Turbulensen påverkar affärerna – så räddar du ditt företag från konkurs

23 mar 2020

Den pågående pandemin har drabbat många företag. Brist på likviditet och kredit innebär ökade risker. För att minimera konsekvenserna för såväl enskilda företag som för näringslivet i stort ger Dun & Bradstreet nu nya kunder fri tillgång till företagsupplysningar och bevakningar av företag.  

Hela världen befinner sig mitt i en dramatisk pandemi som skapar stor osäkerhet. Konsekvenserna av de åtgärder som vidtagits för att begränsa spridningen slår också hårt mot affärerna. Att hålla hjulen i rörelse är viktigare än någonsin och var och en av oss måste bidra till att minimera både de mänskliga och ekonomiska konsekvenserna. Därför ger vi på Dun & Bradstreet nu nya kunder fri tillgång till upp till 100 företagsupplysningar eller bevakningsobjekt inom fyra veckor. 

– Det finns många företag som inte använder någon typ av kreditkontroll idag, och i den situation vi befinner oss innebär det en stor risk, säger David Eriksson, Risk & Credit Product Director, Dun & Bradstreet. 

Genom att inte kreditkontrollera dina kunder har du heller inte någon översikt över vilka företag som har betalningsförmåga och vilka som inte har det. Risken för att du inte får betalt för varor eller tjänster du har tillhandahållit ökar. Bisnodes AAA-rating förutser konkurser bäst på marknaden och Betalningsindex ger viktig information om kundernas betalningsmönster.

– Vi upplever redan lägre aktivitet inom nästan all handel och när försäljningen minskar blir det ännu viktigare att säkerställa att de kunder du har kan betala. Vi befinner oss nästan i en nödsituation och vi rekommenderar därför alla våra användare att kontrollera kunder och leverantörers likviditet och solvens extra noggrant. Konkurser kommer att ske, och om företag inte hanterar sin kredit kommer det att ytterligare försvåra den svaga marknaden och skapa ännu fler konkurser. 

Kontakta oss, vi hjälper ditt företag bli effektivare!

Vill du komma igång med fyra veckors gratis kreditkontroll?

Fyll i dina kontaktuppgifter så hjälper vi dig att komma igång – vi hör av oss inom 24 timmar.

I erbjudandet ingår:

  • Tillgång till marknadens mest träffsäkra kreditvärderingssystem, AAA-ratingen
  • Upp till 100 företagsupplysningar eller 100 bevakningsobjekt på företag i Sverige.
  • Prova gratis i 30 dagar

Vid kreditupplysning på privatperson, enskild firma, handelsbolag eller kommanditbolag utgår upplysningskopia. Erbjudandet gäller inte för personupplysningar och för kunder som redan tecknat denna produkt.

Det finns tre goda skäl till varför du bör ta en kreditupplysning samt kreditövervaka dina kunder:
  1. Några av dina kunder kan komma att gå i konkurs – Vill du veta vilka?
    Med verktygen Bisnode har idag är det lätt att minimera förluster. Börja med en systematisk kreditkontroll av kunder. 80 procent av förlusterna kommer från "bra" befintliga kunder. Få varningssignaler som att ordföranden eller revisoren avgår eller att det görs ändringar i inteckning eller betalningsanmärkningar.
  2. Kreditkontroll lönar sig: En enda förlust kan motsvara 20 extraförsäljningar
    Om du säljer på kredit för 10 000 SEK och inte får pengarna (ofta på grund av brist på kreditkontroll) och rörelsemarginalen är 5 procent, måste du ha 20 extraförsäljningar för att tjäna in förlusten. Detta kan innebära förlorad likviditet! Eftersom krisen slår olika inom branscherna är det klokt att vara extra uppmärksam på vissa sårbara sektorer.
  3. Kreditkontrollera även leverantörer. Vad gör du om dina varor inte kommer fram? Vill dina leverantörer klara sig igenom den tuffa tider och fortsätta leverera till dig? Se till att ha alternativ redo! 


Vi vill dela våra insikter med dig!

Vi har de data- och analystjänsterna som du behöver för att driva ditt företag framåt.
Registrera dig här för att få trender, inbjudningar och insikter kring ämnen som
#AI #machinelearning #smartdata #datatodriveyouforward direkt i inkorgen.

Anmäl dig till Smart Insights