Nyheter inom arbetsrätt

Viktiga förändringar inom den arbetsrättsliga lagstiftningen

Anmäl här

Ta del av viktiga förändringar inom den arbetsrättsliga lagstiftningen – med fokus på bland annat diskrimineringslagen, skydd för visselblåsare, arbetsrättsliga krav vid offentlig upphandling och Lex Laval – samt nya rättsfall gällande företagshemligheter. Föreläsare är Erik Danhard och Lovisa Levin från Hamilton Advokatbyrå.

Under de senaste åren har det trätt i kraft en hel del ny och ändrad lagstiftning på arbetsrättens område. Nya regler om aktiva åtgärder på diskrimineringsområdet innebär stora skyldigheter för arbetsgivare. Ny lagstiftning gällande skydd för yttrandefriheten har trätt i kraft, liksom nya utstationeringsregler som påverkar företag som gästar Sverige. Regelverket gällande arbetsrättsliga krav vid offentlig upphandling påverkar både upphandlande enheter och leverantörer.

Dessutom har Arbetsdomstolen under senare år meddelat ett antal viktiga domar som rör företagshemligheter. Domarna speglar vilken information som skyddas av företagshemlighetslagen, beräkning av skadestånd vid överträdelse av lagen och preskription. Seminariet belyser vad förändringarna innebär och hur de påverkar även den som inte till vardags är verksam på arbetsrättens område.

Praktisk information

Datum: Torsdag den 16 november 2017

Tid: Kl. 08.00 - 10.00

Frukost serveras kl. 08.00 - 08.30 Seminariet börjar kl. 08.30 och vi håller på till kl. 10.00.

Plats. Helio (fd. Summit), Sveavägen 9, Stockholm

Seminariet är kostnadsfritt och är endast för dig som är kund hos Bisnode.

Föreläsare

Erik Danhard och Lovisa Levin, specialiserade inom arbetsrätt och verksamma vid Hamilton Advokatbyrå.

Kontakta oss gärna via akademin@bisnode.com om du har några frågor.

Seminarietillfälle