Ta ett kreditbeslut – granska och analysera företag

En kurs med praktiska övningar i fokus kopplat till affärsprocessen och kreditpolicyn

Praktisk information:

PRIS:
Kostnadsfri

KURSLEDARE:
August Molin och David Holmberg, utbildningsspecialister Dun & Bradstreet.

ÖVRIGT:
Webinariet hålls i Zoom, någon dag innan utbildningen får du en länk mailad till dig.

FRÅGOR:
Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss på academy@dnb.com eller direkt till kursledaren på molina@dnb.com 

På denna onlinekurs tar vi utgångspunkt i affärsprocessen och företagets kreditpolicy för att sedan öva kring olika exempel. Övningarna sker i caseform där deltagarna får fatta egna beslut gruppvis utifrån givna förutsättningar och innehållet i olika kreditupplysningar.

Vi tar också upp några exempel som kanske inte är självklara och där vi kanske måste göra andra avvägningar utifrån kreditpolicyn genom en manuell bedömning, finns det t ex omständigheter kring ett B-ratat bolag som gör att vi ändå vill bevilja en kredit?  

Denna utbildning vänder sig till dig som är användare av Dun & Bradstreets kreditupplysning och vill få fördjupade insikter i hur kreditinformationen kan tillämpas. Du kanske arbetar som kredithandläggare, inköpare eller i andra sammanhang använder kreditupplysningen som ett beslutsunderlag i ditt arbete. 

Har du inte dessa förkunskaper eller vill ha en introduktion till kreditvärderingsmodellen AAA rekommenderar vi utbildningen "Vad påverkar ett företags kreditvärdighet?".


Exempel på innehåll:

- Affärsprocessen: Att göra lönsamma affärer.

- Vad är en kreditpolicy?

- Övningar i caseform om att fatta beslut efter innehållet i en kreditupplysning.

 

Kursen hålls i Zoom.

Kurstillfällen och anmälan

ONLINE

Kostnadsfritt Kostnadsfritt

ONLINE

Kostnadsfritt Kostnadsfritt

ONLINE

Kostnadsfritt Kostnadsfritt