Sök

Kreditbedömning av privatperson

Kursen som ger dig större förståelse för informationen bakom besluten
Anmäl dig här

Få förståelse bakom kreditbesluten

Vi går igenom utveckling och trender bland konsumenter och diskuterar nya riskgrupper. En grundläggande kurs för dig som bedömer kreditvärdigheten hos konsumenter i ditt arbete. 

Praktisk information

KURSLEDARE: 
August Molin, utbildningsspecialist Bisnode.

 

FRÅGOR? 

Vid frågor, kontakta oss på academy@bisnode.com alternativt kursledare August Molin på august.molin@bisnode.com eller mobil 0708 - 73 12 78.

Om du dagligen hanterar personer som ska beviljas lån, uthyrning eller att handla mot kredit är det här rätt kurs för dig. Vi går igenom vilken information som finns tillgänglig och hur du ska tolka den. Vi redovisar aktuell statistik kring vilka riskgrupper som finns, både traditionella och nya och går igenom vilka krav som ställs på dig utifrån god kreditgivningssed. 

Företag använder i allt större utsträckning kreditmallar och score som beslutstöd. För dig som dagligen arbetar med dessa verktyg är det här en kurs som ger dig större förståelse för informationen bakom besluten. Det gäller även dig som funderar på att börja använda score som en del i ditt beslutsunderlag. 

Frågor som besvaras under utbildningen:

  • Vad säger kreditupplysningslagen och andra viktiga lagrum? 
  • Hur tolkar man en kreditupplysning för en privatperson? 
  • Vad är en betalningsanmärkning och vad innebär ett skuldsaldo hos Kronofogden?
  • Vilka viktiga varningssignaler finns det? 
  • Hur fungerar scoring? 

Ambitionen med kursen är att du ska få hjälp med alla dina frågor kring kreditgivning samtidigt som du får en ökad förståelse för affärsprocessen och hur dess olika delar hänger ihop. En effektiv process ger inte bara färre kreditförluster, det kan också bidra till fler affärsmöjligheter.

OBS! Kursen har inga fasta datum utan erbjuds enbart som företagsanpassad kurs! Kostnad 25 000 kr. Maila oss gärna då på academy@bisnode.com eller direkt till kursledaren.