Penningtvätt
– känn din kund

 

En utbildning för dig som vill lära dig mer om hur du kan jobba praktiskt med en KYC-utredning och samtidigt träna ditt öga för att upptäcka företag som bedriver penningtvätt.
Anmäl dig här

Praktisk information

PRIS:
1 995 kr

 

KURSLEDARE:
Kursledare Christian Zittenbaum, Dun & Bradstreet Academy.

 

ÖVRIGT:
Kursen hålls antingen fysiskt eller via Teams. När det gäller kursdatumen för Teams så kommer du få en länk skickad till dig några dagar innan kursen startar.
 

FRÅGOR?
Har du frågor om kursen får du gärna kontakta oss på academy@dnb.com eller direkt till kursledaren Christian Zittenbaum på zittenbaumc@dnb.com eller på 070-838 4093.

 

Upptäck företag som bedriver penningtvätt

Frågorna kring penningtvätt blir allt mer uppmärksammade och reglerna för hur man ska hantera detta allvarliga samhällsproblem blir allt fler. För att inte bli utsatt av penningtvätt är det viktigt att man lär känna sina kunder t.ex. genom att göra en KYC-kontroll (Know Your Customer).

Med hjälp av verkliga fall och praktiska övningar kommer vi belysa vad man behöver känna till om sin kund samt djupgående illustrera hur kriminella använder företag som brottsverktyg för att bedriva penningtvätt. 

På den här utbildningen går vi också igenom penningtvättens två delar. Vi visar på hur du kan arbeta praktiskt med KYC-utredning för att förhindra penningtvätt, samt vad som händer efter det att en anmälan om penningtvätt gjorts till Finanspolisen. 

Självklart tittar vi även på det senaste inom penningtvättsregelverken såsom EU:s femte penningtvättsdirektiv.

Kursen hålls av två experter på området med lång erfarenhet. Christian Zittenbaum är informationsspecialist från Dun & Bradstreet och Jessica R är Dun & Bradstreets AML expert med praktisk erfarenhet från både storbank och advokatbyrå. De kommer dela med sig av sina bästa tips men också misslyckanden och utmaningar.

Punkter vi kommer gå igenom:

  • Introduktion till AML och femte penningtvättsdirektivet.
  • Vad ska en checklista för KYC-kontroller innehålla?
  • Penningtvättens tidslinje – från inledande KYC-kontroll till att åtal väcks.
  • Hur gör du en riskbedömning mot en högriskkund?
  • Vilka riskindikatorer/varningssignaler bör du känna till och hur upptäcker du dem?
  • Djupare genomgång av flertalet fall som illustrerar hur penningtvätten genomförs med hjälp av avancerade bolagsstrukturer, nätverk, osanna fakturor, bedrägerier m.m.
  • Praktiska övningar för att träna ditt öga att upptäcka oegentligheter kopplade till företag och dess företrädare.
  • Vilka är högriskländerna och vilka kontroller kan du göra på ett utländskt bolag? Vi kommer även titta några av väldens mest ökända målvakter.
  • Trender och fokusområden inom penningtvätt?
  • Hur har Corona påverkat detta område? 

 

Utbildningen riktar sig till dig som är ny eller jobbat några år och som stöter på penningtvätt och KYC-frågor genom ditt arbete.

Produkterna vi använder i KYC-workshopen är InfoTorg och för utlandskontroller är det Dun & Bradstreet Onboard.

 

 

Företagsanpassad kurs? 

Vill du att vi håller utbildningen på plats hos er? Maila oss gärna på academy@dnb.com eller direkt till kursledaren så diskuterar vi ett upplägg. Priset är 25 000 kr och då ingår allt,  t ex kursmaterial och resor.

Kurstillfällen och anmälan

ONLINE

1995 kr

Rosenborgsgatan 4-6, Solna

1995 kr