Sök

Penningtvätt
– känn din kund

 

En utbildning för dig som vill lära dig mer om hur du kan jobba praktiskt med en KYC-utredning och samtidigt träna ditt öga för att upptäcka företag som bedriver penningtvätt.
Anmäl dig här

Frågorna kring penningtvätt blir allt mer uppmärksammade och reglerna för hur man ska hantera detta allvarliga samhällsproblem blir allt fler. För att inte bli utsatt av penningtvätt är det viktigt att man lär känna sina kunder t.ex. genom att göra en KYC-kontroll (Know Your Customer).

Praktisk information

PRIS:
1 995 kr

 

KURSLEDARE:
Kursledare Christian Zittenbaum, Bisnode Academy.

 

ÖVRIGT:
Kursdokumentation ingår. Vi bjuder även på fika.
Kursen är en halvdag. Läs mer om datum och tider längre ner på sidan.

 

FRÅGOR?
Har du frågor om kursen får du gärna kontakta oss på academy@bisnode.com eller direkt till kursledaren Christian Zittenbaum på christian.zittenbaum@bisnode.com eller på 070-838 4093.

 

Med hjälp av verkliga fall och workshops kommer vi belysa vad man behöver känna till om sin kund samt djupgående illustrera hur kriminella använder företag som brottsverktyg för att bedriva penningtvätt. 

På den här utbildningen går vi också igenom penningtvättens två delar. Vi visar på hur du kan arbeta praktiskt med KYC-utredning för att förhindra penningtvätt, samt vad som händer efter det att en anmälan om penningtvätt gjorts till Finanspolisen. 

Självklart tittar vi även på det senaste inom penningtvättsregelverken såsom EU:s femte penningtvättsdirektiv.

Kursen hålls av tre experter på området med lång erfarenhet. Stefan Lundberg är chefsåklagare på Ekobrottsmyndigheten och har arbetat både operativt och strategiskt i många år, men är nu på deras brottsförebyggande avdelning. Christian Zittenbaum är informationsspecialist från Bisnode och Jessica R är Bisnodes AML expert med praktisk erfarenhet från både storbank och advokatbyrå. De kommer dela med sig av sina bästa tips men också misslyckanden och utmaningar.

Punkter vi kommer gå igenom:

  • Introduktion till AML och femte penningtvättsdirektivet.
  • Vad ska en checklista för KYC-kontroller innehålla?
  • Penningtvättens tidslinje – från inledande KYC-kontroll till att åtal väcks.
  • Hur gör du en riskbedömning mot en högriskkund?
  • Vilka riskindikatorer/varningssignaler bör du känna till och hur upptäcker du dem?
  • Djupare genomgång av flertalet fall som illustrerar hur penningtvätten genomförs med hjälp av avancerade bolagsstrukturer, nätverk, osanna fakturor, bedrägerier m.m.
  • Workshops för att träna ditt öga att upptäcka oegentligheter kopplade till företag och dess företrädare.
  • Vilka är högriskländerna och vilka kontroller kan du göra på ett utländskt bolag? Vi kommer även titta några av väldens mest ökända målvakter.
  • Trender och fokusområden inom penningtvätt?

 

Utbildningen riktar sig till dig som stöter på penningtvätt och KYC-frågor genom ditt arbete.

Produkterna vi använder i KYC-workshopen är Bisnode InfoTorg och för utlandskontroller är det Dun & Bradstreet Onboard.

 

Företagsanpassad kurs? 

Vill du att vi håller utbildningen på plats hos er? Maila oss gärna på academy@bisnode.com eller direkt till kursledaren så diskuterar vi ett upplägg. Priset är 25 000 kr och då ingår allt,  t ex kursmaterial och resor.

Kurstillfällen och anmälan

Bisnodes kontor , Rosenborgsgatan 4, Solna

1995 kr

Registrera dig: