Sök

Ekobrott

Ekonomisk brottslighet återfinns inom alla branscher
– lär dig identifiera oseriösa aktörer
Anmäl dig här

Praktisk information

PRIS:
1 495 kr

KURSLEDARE:
Kursledare Christian Zittenbaum, Bisnode och gästföreläsare Stefan Lundberg, Ekobrottsmyndigheten.


ÖVRIGT:
Pga av Corona erbjuds denna kurs enbart online. Utbildningsverktyget vi använder oss av heter Zoom och är en webbaserad tjänst som inte kräver någon nedladdning. Några dagar innan kursen börjar får du en Zoom- länk mailad till dig.

FRÅGOR?
Vid frågor, kontakta oss på academy@bisnode.com eller direkt till kursledare Christian Zittenbaum på christian.zittenbaum@bisnode.com eller på 070-838 4093.

Ekobrott – lär dig identifiera oseriösa aktörer

Ekonomisk brottslighet återfinns inom alla branscher och är ett allvarligt samhällsproblem. På den här kursen belyser vi hur ett ekobrott kan gå till och vilka företagsstrukturer som används för att kringgå lagen.

Vi kommer gå igenom varningssignaler, målvakter, förfalskade årsredovisningar, bolagstömning och vad som döljer sig bakom fina fasaden med hjälp av offentliga uppgifter. Vi diskuterar och exemplifierar med konkreta fall samt att vi kommer ha en workshop för att finna avvikelser.

Vi kommer också titta på trender du bör vara uppmärksam på, samt hur ett företag eller organisation kan utsättas för brottsliga angrepp.

Kursen hålls tillsammans med Stefan Lundberg, chefsåklagare från Ekobrottsmyndigheten (EBM). Stefan har över 30 års erfarenhet av utredning av Ekobrott. Han har arbetat som operativ åklagare och dessutom haft olika ledande befattningar inom Ekobrottsmyndigheten. Idag är han en av dem som leder myndighetens brottsförebyggande arbete och kommer ge dig vägledning i hur du och ditt företag kan arbeta förebyggande för att få ett bra skydd mot ekonomisk brottslighet.

Frågor som besvaras under utbildningen:

  • Vad är ett ekobrott och hur går det till?
  • Vilka trender finns det 2020 och vad har Corona för inverkan?
  • Hur kan du undvika bedrägerier och ID kapningar? 
  • Vilka varningssignaler bör du leta efter?
  • Hur kan ett penningtvättbrott se ut?
  • Företag används som brottsverktyg. Vad menas med det?
  • Vem är den egentliga huvudmannen i ett ekobrott?
  • Vilka postboxar och adresser bör du vara uppmärksam på?
  • Hur avslöjar du en förfalskad årsredovisning?
  • Varför är Bisnode InfoTorg bra vid utredningar av ekobrott?

Företagsanpassad kurs? 

Vill du att vi håller utbildningen på plats hos er? Maila oss gärna på academy@bisnode.com eller direkt till kursledaren så diskuterar vi ett upplägg. Priset är 25 000 kr och då ingår allt,  t ex kursmaterial och resor.

Kurstillfällen och anmälan

Online

1495 kr

Registrera dig: