Energi

checkmark.svg

Få värdefulla insikter genom djupgående artiklar

checkmark.svg

Öka din branschförståelse med anpassade lösningar

checkmark.svg

Ligg steget före med hjälp av de senaste trenderna

Potential i en bransch i förändring

Potential i en bransch i förändring

Det sker nu omfattande förändringar i energibranschen och allt tyder på att det kommer fortsätta så de kommande åren. En stor rörlighet bland kunder med frekventa byten av leverantör är ett faktum och snart kan alla svenskar dessutom vara tvungna att aktivt välja elhandelsbolag. När branschen präglas av hård konkurrens och prispress är det de företag som är nytänkande och kundnära som kommer kunna attrahera kunder. Idag tävlar elbolagen om alla kunder men de som blir framgångsrika imorgon är de som i förväg har insikt om vilka som kommer vara lönsamma om några år. Genom förståelse för kunderna finns det även en kunskap om vad de behöver och därmed möjligheten att rikta relevanta erbjudanden och kommunikation till dem.

När branschen möter både ökad konkurrens och betydande förändringar uppstår samtidigt nya möjligheter. Med tillgång till data, relevanta insikter och rätt verktyg finns det potential att öka konkurrenskraften och ligga steget före. Stora datamängder kan analyseras för att öka förståelsen för kunderna, optimera risken i kreditportföljen och för att välja rätt kunder. Smart data gör det möjligt.

E.ON bevakar kreditriskerna hos sina kunder – i realtid

Även kunder som hängt med i flera år kan plötsligt drabbas av betalningsproblem. En smart data-lösning från Bisnode gör att E.ON har koll på när kreditriskerna förändras. På så sätt kan de undvika förluster i tid.

Läs mer

Vi vet att nya regler kommer att ställa nya krav på elbranschen

Har du koll på den senaste utvecklingen?

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Anmäl dig nu, vill du avsluta din prenumeration är det bara ett klick bort.